Известие

Collapse
No announcement yet.

За крушките на габаритите на 156 и алтернативата им

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

Първоначално публикувано от Panchev Покажи съобщение
    И, все пак, резисторите паралелно или последователно на веригата на светодиода ли се свързват? А и светодиодът "светодиод" ли е или "крушка" за 12 волта със светодиод(и), демек има и някакви други резистори в "опаковката"?
    Светлодиод 3W - ето го и него, подобен
    http://www.ledpower.bg/product_info....ts_id=21001364
    156 2.4JTD 136+ PS

Comment

За да работи въпросният светЛодиод 3W и 0.75мА на автомобилна инсталация (12-14V) е необходимо към него последователно да се свърже резистор с параметри 150 ом и 1 ват. Колкото повече увеличаваш стойността на резистора, толкова по-слабо ще свети светодиодът. Колкото повече намаляваш стойността на резистора, толкова по-силно (НО И КРАТКО) ще свети той. Това е според книжките.

Comment

Първоначално публикувано от Panchev Покажи съобщение
        За да работи въпросният светЛодиод 3W и 0.75мА на автомобилна инсталация (12-14V) е необходимо към него последователно да се свърже резистор с параметри 150 ом и 1 ват. Колкото повече увеличаваш стойността на резистора, толкова по-слабо ще свети светодиодът. Колкото повече намаляваш стойността на резистора, толкова по-силно (НО И КРАТКО) ще свети той. Това е според книжките.
        Над месец си светят и през деня и вечерта и имам гаранцията че така както е няма да му се случи нищо на диода
        156 2.4JTD 136+ PS

Comment

A колко е общата стойност на съпротивлението? С тези резистори бая сте преиграли. Мощността, която всеки може да разсее като топлина мисля, че беше 50W. Няма смисъл от толкова много.
          Alfa Romeo GTV 2.0 16V Twin Spark 150hp
          Alfa Romeo 159 2.4 20V JTDm Q-Tronic 200hp

Comment

А някой ползвал ли е ето такива крушки на габаритите и мнение за тях. Водят се H6W.
            Attached Files
            Alfa 156, 2.0 TS
            VW Vento 1.8- Бившата
            Не искам богатство, не искам пари, а искам на бирата и бензина старите цени !!!

Comment

Малко дългички изглеждат, да не опират в рефлектора само, иначе ще свети яко, и ако не свети чек но мисля ще опират!
              Поръчал съм си с същият тип крушки за интериора за над вратите плафоните и като дойдат ще кажа как се държат
              sigpic
              Gulfstream G650 with Italian design...

Comment

Първоначално публикувано от rusiq86 Покажи съобщение
                Малко дългички изглеждат, да не опират в рефлектора само, иначе ще свети яко, и ако не свети чек но мисля ще опират!
                Поръчал съм си с същият тип крушки за интериора за над вратите плафоните и като дойдат ще кажа как се държат
                И аз си поръчах за плафоните, както и за късите светлини с 68 светодиода и се чудя за габаритите да поръчам ли едни, а ако не станат да ги дам на някой друг, но дано да каже някой ако е ползвал.
                Alfa 156, 2.0 TS
                VW Vento 1.8- Бившата

Comment

Съдя по моите стандартни габарите, и мн малко място остава, но нз. А как светят тези с 68 светодиода на късите, дай снимка пич!
                  sigpic
                  Gulfstream G650 with Italian design...

Comment

Съдя по моите стандартни габарите, и мн малко място остава, но нз. А как светят тези с 68 светодиода на късите, дай снимка пич!
                    Никак не светят...пробвано за къси или дълги все още диодите не стават...
                    156 2.4JTD 136+ PS

Comment

Като пристигнат и ги сложа ще ги снимам и ще кача снимки, за да ги видим .

ПП: Живко имаш ли някакви снимки за да добия представа, макар че вече съм ги поръчал. Свети ли чек лампата на таблото или трябва да слагам съпротивление. Дай малко повече инфо. Може и на скайпа да не спамим но мисля че инфото би било полезно.
                      Хайде лек ден колеги.
                      Last edited by Lyubo; d.m.y г., 06:10.
                      Alfa 156, 2.0 TS
                      VW Vento 1.8- Бившата

Comment

Колеги, мен Бобо ми намери някакви диоди за габаритите, с които чека не свети...който желае да му се обади, има още от тях...
                        156SW JTD 20V Distinctive - Injected with a poison

OEM & Ventura Garage
                        http://clubalfaromeo.com/forum/showthread.php?p=1111314 -как аз бях измамен от Аrti156SW

Comment

Първоначално публикувано от lyuboo Покажи съобщение
                          А някой ползвал ли е ето такива крушки на габаритите и мнение за тях. Водят се H6W.
                          Аз съм от скоро с такива на габаритите на GTV-то. При мен успяха да се съберат и светят наистина много добре. Надявам се, че и на 156 ще се съберат.
                          Проблема самоче е, че често обяснявам на чичковците полицаи, че не съм с включени фарове за мъгла (на GTV халогените и габаритите са по-ниско в бронята).

Незнам дали гасят чек-а. Нямам такива екстри.
                          Alfa Romeo GTV 2.0 16V Twin Spark 150hp
                          Alfa Romeo 159 2.4 20V JTDm Q-Tronic 200hp

Comment

Първоначално публикувано от lyuboo Покажи съобщение
                            Моята 156-ца беше с такива и сега почиват в гаража,защото като я продадох момчето не искаше ксенона и ги свалих.Светят много яко,но понеже са много дълги и влизат в дупката на рефлектора и ефекта се губи.Затова не трябва фасунката да се набутва до край а да остане малко извадена и да се укрепи някак.Аз така направих и сцепвах мрака.
                            А и при мен не светеше чека с тези крушки на габарита,защото са около 6 вата.

Alfa Romeo 156 2.0tssigpic
                            бивша 155 2.0ts
                            бивша 155 1.8ts

Comment

Working...
                            X